wakaf : ringan nilainya di dunia tapi berat timbangannya di akhirat

Orang kata harta tidak boleh bawa mati,,,
tapi,,,
Islam kata harta yang diwakafkan boleh jadi penyelamat amalan kita disana,,,

" Katakanlah (wahai Muhammad) : Sesungguhnya Tuhanku memewahkan rezeki bagi sesiapa yang dikehendakiNya diantara hamba-hambanNya dan Dia juga yang menyempitkan baginya; dan apa sahaja yang kamu dermakan maka Allah akan menggantikannya dan Dialah jua sebaik-baik Pemberi rezeki". [Saba:39]

projek pembangunan pusat komuniti islam permas jaya

Pusat Komuniti Tahfiz Al- Ansar ini dibina 2 tingkat dengan keluasan 3700 sqm bertempat di Surau Permas Jaya. Rekaan bangunan ini telah diluluskan oleh pihak Majlis Bandaraya Johor Bahru dan Jabatan Bomba yang akan memberi pengesahan keselamatan bangunan untuk diduduki setelah siap. Jangkamasa siap untuk pembinaan bangunan ini ialah 3 tahun iaitu dijangka pembukaannya pada tahun 2023.

Boleh lihat gambar di bawah untuk bukti kerja-kerja pembangunan sedang dijalankan :
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML

Gambar-gambar pembinaan

Jadilah Pewakaf Yang Bijak!

Isu scammer atau menipu dengan cara mengutip derma atas nama kebajikan memang sering terjadi. Jadilah penderma/pewakaf yang bijak dengan cara menyelidik sama ada wang anda disalurkan pada tempat yang betul.

Oleh itu, pihak kami sangat memandang serius perkara ini. Jadi disini kami sertakan surat-surat kelulusan sebagai bukti bahawa wang ringgit anda akan digunakan secara telus untuk tujuan pembangunan Sekolah Tahfiz Al-Quran Al-Ansar.

Surat Kelulusan Majlis

CUSTOM JAVASCRIPT / HTML

Kelulusan Pengecualian Cukai

CUSTOM JAVASCRIPT / HTML

Kemana wang anda akan disalurkan?

Fasa 1

Pembangunan pejabat, perpustakaan, bilik rawatan, dan segala kemudahan seperti bilik warden dan asrama yang boleh dimuatkan seramai 50 orang.
95% progress dan dana telah cukup

Fasa 2

Pembangunan ruang solat (surau) dan kelas berkeluasan 281 sqm yang juga merupakan ruang utama dalam pembinaan ini. 
70% progress

Fasa 3

Pembangunan kemudahan komuniti di sekitar seperti tadika, kedai pejabat, dapur dan ruang makan. Proses meratakan kawasan dan pembinaan tapak sedang dijalankan.
30% progress

kami mohon bantuan anda

Kami memerlukan golongan-golongan "pemberi" seperti anda untuk bantu pembangunan Sekolah Tahfiz Al-Quran Al-Ansar bagi melahirkan pelajar-pelajar hebat dan bertaqwa yang celik dalam pendidikan Al-Quran dan As-Sunnah.

Semoga dengan pembinaan sekolah ini, kita sama-sama mendapat ganjaran dariNya demi memartabatkan syiar Islam.

Anda Boleh Pilih Kategori Waqaf

Pakej A

6 Lot Waqaf (suami isteri, Ibu Bapa & anak-anak) :
RM 1080

Pakej B

4 Lot Waqaf (suami isteri & Ibu bapa) :
RM 720

Pakej C

2 Lot Waqaf (suami & isteri ) :
RM 360

Pakej D

1 Lot Waqaf (individu) :
RM 180

Pakej E

Sumbangan Bulanan Pelajar :
RM 100/pelajar

Pakej F

Sedekah :
RM 50

Dari Abi Huhairah RA, sesungguhnya Rasulullah SAW bersabda: Apabila seseorang anak Adam itu meninggal dunia,maka terputuslah amalannya kecuali tiga perkara: sedekah jariah, ilmu yang dimanfaatkan dengannya dan anak soleh yang mendoakan untuknya”. Muslim, Sahih Muslim bi sharh al-Imam Muhyiddin al-Nawawi, Kitab wasiyyah, jld. 11, hlm.87.

Disclaimer : Maahad Tahfiz Al-Quran Al-Ansar is a charitable organization as described in business registration act 1956 with registered number JM0927800T. In accordance with the Internal Revenue Service guidelines, Maahad Tahfiz Al-Quran Al-Tahfiz maintains discretion and sole control over the use of all donated funds. All donations are in Ringgit Malaysia (RM) and non-refundable. In practice, Maahad Tahfiz Al-Quran Al-Ansar honors the giving preferences for any of our previously approved programs and projects whenever possible. Therefore, donors explicitly release Maahad Tahfiz Al-Quran Al-Ansar from any restrictions on how those funds are spent. No goods or services were provided in return for any contribution. Contributions are tax-deductible to the limit allowed by law if the donor itemizes.

Copyright 2023 . Maahad Tahfiz Al-Quran Al-Ansar